Студио Витоша | Vitosha Studio


collapse collapse

Моля за помощ

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline juspar

  • Новак | Newbie
  • *
    • View Profile
on: March 05, 2021, 09:09:31 PM
Здравейте, имам BBSHD  и не може да вдигне повече от 450 вата мощност. Свързах го с програмата за програмиране  и там всичко е наред  28 ампера, мощност 100процента и т.н. Интересното е, че на дисплея батерията е в червено се едно е изтощена, а не е. Свързах го с друга 48  волтова батерия и пак така. Иначе с 52волта всичко е точно. На двигателя пише обаче 48волта. Като го свържа с програмата на компа и там пише 48волта номинал и максимален ток 28ампера това го чете от контролера. Дайте съвети. Благодаря.


Offline PumpMyBike

  • Mid Drive
  • Новак | Newbie
  • *
    • View Profile
Reply #1 on: March 05, 2021, 10:48:19 PM
Провери дали нямаш отечка някъде по проводниците - някоя оголена жица, която да се докосва до рамката. А рамката и колелото какви са?


Offline kohai

  • Админ | Admin
  • Увлечен | Еnthusiast
  • *
    • View Profile
Reply #2 on: March 05, 2021, 11:56:06 PM
Не е отечка. Причината е че контролерът е за 52 в батерия, което е рядкост. Повечето мотори bbshd са на 48 волта. Съответно ползвайки 48 волтова батерия мотора бафанг bbshd си мисли  че батерията е изхабена и я товари по-малко.

От къде е закупен мотора?


Offline Michael

  • Увлечен | Еnthusiast
  • *
  • Vitosha Team Slayer
    • View Profile
    • Vitosha
Reply #3 on: March 06, 2021, 07:55:59 AM
Здравейте, имам BBSHD  и не може да вдигне повече от 450 вата мощност. Свързах го с програмата за програмиране  и там всичко е наред  28 ампера, мощност 100процента и т.н.

За мен има проблеми само от това изречение - 28 ампера всичко на 100 % не е добра идея. Тук идва въпроса какъв опит имаш с програмиране на мотор, защото гледане от нета, не е достатъчно...така де, ако ти пука, дали мотора ще го бъде или не.

И аз подозирам, че контролера е на друг волтаж, но имаш ли каквато и да е индикация за грешки на екрана? Какъв модел дисплей използваш? Къде/ кой е сглобил мотора ти, от колко време го използваш? Запознай ни с контекста на ситуацията.


Offline AndreyPyday

  • Mid Drive
  • Новак | Newbie
  • *
  • Средно статистически луд ел. байкър
    • View Profile
Reply #4 on: March 06, 2021, 08:12:35 AM
Интересното е, че на дисплея батерията е в червено се едно е изтощена, а не е. Свързах го с друга 48  волтова батерия и пак така. Иначе с 52волта всичко е точно. На двигателя пише обаче 48волта. Като го свържа с програмата на компа и там пише 48волта номинал и максимален ток 28ампера това го чете от контролера. Дайте съвети. Благодаря.

И аз гласувам за използване на неточна батерия. А контролера флашван ли е? Или си го купил така, на 52в?
Ама, дай му ток!


Offline DesaMes

  • Новак | Newbie
  • *
    • View Profile
Reply #5 on: March 06, 2021, 08:17:06 AM
Имах подобен проблем, само дето двигателя даже и не въртеше, само се включваше екрана - беше станало след каране на мокро. И се наложи смяна на контролера ми.

Гледам, че тук доста хора, карат в дъжд, даже в проливен дъжд и сняг, ама моето колелце след първия лек ръмеж замина. Ако има значение - Гайдия ми го направиха.
Няма твърде стръмен участък...има твърде слаби спирачки


Offline juspar

  • Новак | Newbie
  • *
    • View Profile
Reply #6 on: March 06, 2021, 12:13:51 PM
Двигателя беше в комплект с батерия 52волта, обаче аз исках да го карам с 48. Сложих му 48 в. Батерия и я хабеше много бързо иначе вървеше перфектно. Опитах да го префлашна с друг фирмуер за 48 волта,ама нали много разбирам го омазах и сега дисплея свети  пише грешка 30, обаче мотора не пали.


Offline PumpMyBike

  • Mid Drive
  • Новак | Newbie
  • *
    • View Profile
Reply #7 on: March 06, 2021, 07:35:12 PM
Е да, затова флашването и пипането в стоковия контрол не е добра идея, освен ако не е наложително или не знаеш какво правиш....дето се вика ако имаш опит ;) Важното, е че се е оправило.


Offline bratignat

  • Our creations today, are your tomorrow dreams
  • Админ | Admin
  • Редовен | Regular
  • *
  • Tzar of Vitosha
    • View Profile
    • Vitosha Studio
Reply #8 on: March 08, 2021, 01:15:11 PM
Важното е,  че всичко е завършило добре. Иначе алтернатива беше да се поръча нов контролер.


Tags:
 

* Галерия | Gallery